Paardrijden met de juiste focus

Zekerder in het zadel

Hoogst waarschijnlijk ben je op mijn pagina beland omdat je angsten hebt ontwikkeld met paardrijden of je wedstrijdspanning de pan uitrijst.

Oh ik herken ze allebei gelukkig wel in een ver verleden, maar ik weet precies wat je voelt en doormaakt en hoe teleurgesteld je je soms kunt voelen. Inmiddels is het al een paar jaar geleden dat ik van mijn “zwakte” mijn kracht ben gaan maken. Nadat ik in korte tijd drie keer van mijn paard gevallen was, was niet alleen mijn lijf gekneusd maar ook mijn ego ik was bang geworden niet om te vallen dat is maar een paar seconden. Maar ik was bang dat ik het fout deed, ik was bang dat ik niet goed genoeg was om te rijden, ik was bang dat ik het  niet voelde niet op het juiste moment handelde en daardoor deed ik héél hard mijn best op mijn paard. Achteraf snap ik best dat mijn paard mij niet begreep, ik deed zovéél dat kon hij echt niet begrijpen ik veroorzaakte zelf een enorme chaos in zijn hoofd en zo kwamen wij in de visuele cirkel.

Dit moest anders!

Ik ging opzoek naar hulp! Eerst begon ik te lessen bij nog betere instructeurs. Tijdens de les ging het wel maar ik kon thuis niet echt verder met de instructies ik blokkeerde en niks en niemand drong dan nog tot mij door.

Two feet move your body
Four feet move your soul

EMDR, dat lost zoveel problemen op dat zou het wel eens kunnen zijn. Nou niet helemaal voor mij, ik heb vele gesprekken gevoerd met de psycholoog over mijn verleden terwijl ik alleen maar dacht wanneer gaan we nu eens aan de EMDR? Uiteindelijk heb ik een paar sessie gehad en het deed wel iets maar  voor mij te weinig om van mijn probleem af te komen.

Valtraining, ja als je weet hoe je “moet” vallen dan is de controle verliezen toch niet zo erg?  Nou ik kan nu vallen als de beste maar mijn angstgevoel bleef.

En toen viel het blad de hoefslag op de mat met een interview over hypnose en angst na een val. Nou nog voordat ik het helemaal gelezen had heb ik een afspraak gemaakt. Twee uur heen en twee uur terug met de auto maar dat kon mij niets schelen ik wou van mijn probleem af!

Ik had mijn vader niks verteld dat ik daar geweest was, dacht eens kijken of hij het ook aan mij merkt als hij van niks weet. En zo gingen wij op wedstrijd,  mijn paard schrok met losrijden en i.p.v. te bevriezen en als een bang konijntje te verstijven die in de koplampen kijk. Ontspande ik mijn handen en  mijn lijf en gaf been en reed weer op mijn gemakje door. In mijn hoofd gebeurde van alles hoe kon dit nou? Maar mijn gevoel wist mij te overtuigen en schoof de gebeurtenis heel gemakkelijk naar de achtergrond. En zo reed ik met een fantastisch gevoel verder en ja mijn vader had het ook gezien en na de proef heb ik mijn geheimpje aan hem verklapt.

En zo is mijn praktijk ontstaan, ik gun het jou om weer te genieten van je paard de sport de buitenritten en alles wat je graag met je paard zou willen ondernemen.
Wat ik merkte in mijn zoektocht is dat er echt veel goede hulpverleners  zijn. Alleen spreken ze niet altijd mijn / jou  taal, de paardentaal! Ik spreek hem wel, ik begrijp je gevoel, ik begrijp je frustratie, ik begrijp je winnaarsmentaliteit, ik begrijp hoe je hét gevoel in je dagelijks leven mee kunt nemen en hoe het je kan beïnvloeden in je bezigheden. Ik gun jou een paardenleven zonder angst, stress en spanning. Daarom heb ik een hypnosesessie  opgenomen om je alvast kennis met mij te laten maken en je al een stukje relaxeter op je paard te laten zitten.

Luister de sessie minimaal één keer per dag voor de beste resultaten!

Heel veel luister plezier!

Linda