Paardrijden met de juiste focus

Angst na een val of nare gebeurtenis

HERKEN JE DIT?

Knikkende knieën, een misselijk draaierig gevoel in je maag, al je spieren staan op spanning en een hyperventilatie aanval  zit er aan te komen als je alleen nog maar denkt dat je weer op je paard MOET gaan zitten.

Je bent een keer gevallen van je paard en met een beetje pech duurde het even voordat je er weer op kon gaan zitten omdat je moest herstellen van een blessure. En nu durf je niet meer op je paard te gaan zitten. Je blijft anticiperen wat er mis kan gaan en in jouw hoofd zie je elke keer opnieuw hoe het mis ging.  Je bent bang dat het weer gaar gebeuren. Je bent bang dat jouw paard jouw spanning zal overnemen en er zelf nerveus en springerig van wordt.

Je wilt echt graag weer gaan rijden met je paard!!

 • Maar wat je ook probeert,  die doemgedachtes blijven maar door je hoofd spoken. Dag en nacht ben je er mee bezig en het levert je zoveel stress op dat die ook parten gaan spelen in je dagelijks leven.
 •  Je hebt echt hulp nodig maar je weet niet  wie of wat  je kan helpen? 
 • Je hebt al van alles geprobeerd. Meer lessen volgen helpt niet.
 •  Bij de instructeur ben je wat geruster maar als je alleen moet rijden ben je weer net zo nerveus en gespannen. 
 •  Je verteld het tegen niemand maar je ligt er  ‘s nachts wakker van, van de gedachten  dat je je paard misschien beter kunt verkopen  aan iemand die meer zelfvertrouwen heeft.  Zodat je paard niet onder jouw angst lijdt. 
 •  Maar een paard hoort zo bij jouw,  dat je een leven zonder  paard eigenlijk niet kan voorstellen. 
 • Er is een conflict binnen in jouw; je wilt echt graag met plezier rijden maar je bent nu te bang. 
 • Omdat je nu nog niet weet hoe je het op moet lossen is dit ongelooflijk frustrerend!! 

MAAR STEL JE EENS VOOR…

 • De hele dag kijk je er naar uit om je paard te gaan rijden, met plezier en de grootste lol zadel je je paard op.
 • Je stapt vol zelfvertrouwen op en begint ontspannen met instappen, aan een ontspannen teugeltje.
 • Weersinvloeden daar ben jij niet meer gevoelig voor, zelfs niet voor de dakplaten die rammelen bij harde wind.
 • Draven, galopperen, springen je denkt er niet eens meer over na het gaat vanzelf.
 • Je paard laat zich ook nog een stuk makkelijker bewerken nu jij met veel minder spanning op je paard zit, hij loopt een stuk losser door zijn lijf.
 • En in plaats van verkrampt en uitgeput af te stappen, stap je super voldaan en met enorme energie van je paard af.


Dit kan echt met het traject PAARDRIJDEN zonder angst!

Het traject Paardrijden zonder angst bestaat uit:

 • Opzoeken waar de angst vanaf komt, als we dit gevonden hebben dan gaan we deze oplossen/ loslaten. En het fijne is dat je de angst niet opnieuw hoeft te beleven.
 • Doelen stellen, zonder doel geen reis, dus waar wil jij naartoe?
 • Focus is belangrijk om je doel voor ogen te houden, alleen kan dit soms lastig zijn. Na dit traject weet jij precies hoe jij de focus kunt houden op je doel
 • Negatieve gedachtes we hebben ze allemaal, ze helpen je niet om je doel te bereiken. Ik leer ze je om te buigen naar positieve gedachtes die brengen je veel meer.

Drie persoonlijke sessies. De sessies vinden plaats met een tussenpozen van twee weken. Zodat je de tijd hebt om het in de praktijk tot uitvoering te brengen.

NA DIT TRAJECT:

 •  Durf jij weer op je paard te rijden, ook als je alleen bent 
 • Ben je veel zelfverzekerd niet alleen op je paard maar ook langs je paard 
 •  Zeg je weer spontaan JA tegen een buitenrit 
 • Kunnen dromen weer werkelijkheid worden 
 •  Hebben weersinvloeden geen invloed meer op jouw 
 • Word je weer dikke vrienden met je paard 


INVESTERING

De investering voor het traject
Paardrijden zonder angst is € 450,-

Succes is a mindset, let’s learn

WAT TEVREDEN KLANTEN ZEGGEN:

Loes
Een tijdje geleden ben ik bij Linda geweest  i.v.m een enorme angst die ik had voor paardrijden, ontstaan na een val van mijn paard. Het is prettig dat Linda zelf ook rijd  daardoor voelde ik me snel begrepen, en dat gaf vertrouwen.  Hoewel de drempel om toch weer op een paard te stappen er nog wel was, heb ik dit na een paar dagen wel gedaan. Inmiddels heb ik een aantal keren gereden onder begeleiding van een instructrice en zondag zelfs weer alleen gereden. En het ging heel goed! Voorheen was ik echt verlamd van angst en moest ik huilen van ellende. Nu kan ik gewoon rijden, heb geen knoop meer in mijn maag en krijg ik er weer plezier in. Het is echt een bijzondere ervaring en ik ben er super blij mee. Dus nogmaals dank hiervoor.


Luuk
Vandaag weer de eerste keer gereden na mijn val van het paard. Ik was met springen van mijn paard gevallen en had daarbij mijn sleutelbeen gebroken dus het duurde even voordat ik weer kon rijden. En ik was toch wel een beetje angstig geworden na mijn val.
Maar toen ik je gesproken had aan de telefoon dacht ik, ik geef het gewoon een kans!
En ik kan je zeggen het heeft super geholpen. Vanmorgen op gestapt en gereden, nog makkelijker als anders. Geen twijfel momentjes maar weer de regie in handen genomen en heerlijk gereden, nog niet zolang omdat ik mijn schouder toch nog wel voelde. Maar morgen ga ik weer even rijden.


Cecile
Ik ben bij Linda gekomen via een vriendin die bij haar was geweest. Ik ben een paar maanden geleden van mijn paard gevallen en heb daarbij een aantal ribben en mijn schouder gebroken. Dus heb ik er een paar maanden uit gelegen en nu ik weer mag rijden merkte ik dat ik bang was om te rijden. Heel vervelend want paarden zijn mijn leven. Ik was vooral bang om buiten te rijden omdat het daar de vorige keer misging maar eigenlijk ik zat constant verkrampt op mijn paard. 
Ik vond de sessie bijzonder om mee te maken. Ik heb me nog nooit zo ontspannen gevoeld terwijl ik toch echt wel een controlefreak ben. Na  afloop voelde ik me lekker maar voelde me niet ineens dapper of zo, wel was er een last van mijn schouders afgevallen. Ik heb nog een paar dagen gewacht en toen ben ik weer gaan rijden. Ik  voelde mij op mijn paard ook nog steeds heel ontspannen, en had echt een heel goed gevoel of ik weer de juiste controle had een beetje het gevoel als voor mijn val Ik rij nu weer zonder angst en kan weer genieten van het rijden. 

Veel gestelde vragen:

Zeker kan dat, graag zelfs neem dan even contact met mij op en dan plannen we een afspraak of een belafspraak
Gemiddeld duurt een sessie één tot ander half uur

Jazeker kan dat, dan plannen we de sessies via Zoom. 

Zeker kan dit, dan kom ik bij jou op locatie lesgeven. 

Mocht je vraag er niet bij staan, vul het contact formulier in dan neem ik snel contact met jouw op!